Látnivalók

Látnivalók

Látnivalók

Látnivalók

Töltődj fel a természetben!

Tegyen egy kellemes sétát a hangulatos falucskában vagy induljon el egy élményekben dús túrára. Csendes környezet, mely garantálja a feltöltődést és a nyugodt pihenést egyaránt.

imagemeta.apiv2.1593620410246

Kéktúra útvonal

Bátaapátin megy keresztül a természeti értékekben gazdag Kéktúra útvonal. Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyén is áthalad. Útközben olyan természeti látnivalókat csodálhatunk majd meg, mint a Zselic vagy a Mecsek. A kéktúrázás manapság nagyon népszerűvé vált, ezt többek között a gyönyörű természeti adottságoknak köszönhetjük. Turistaútját végigjárni talán a legszebb kihívás egy természetjáró életében.

Kirandulastervezo-Bataapati-Apponyi-kilato

Apponyi kilátó

Bátaapáti községében 2019-ben adták át az Apponyi-kilátót, amely bármikor szabadon látogatható. Bátaapáti legmagasabb pontján található ez a körülbelül 13 méter magas fából készült kilátó, mely a dombtetőn kapott helyet. Az építmény tetejéről körbetekinthetjük a községet és megcsodálhatjuk az azt körülölelő dombokat, illetve a Zsibriki-tavat is.

090

Zsibrik

Gyönyörű természeti környezetben fekszik a Mőcsényhez tartozó apró település, Zsibrik. A táj mesébe illő, illetve a hozzátartózó falu is az. A Bátaapátitól mindössze csak 5 km-re található Zsibrik csoda szép halastóval is rendelkezik. Továbbá érdekes látnivalója a még mindig rom templom, amely 1823-ban épült. A természetet kedvelők szeretnek Zsibriken és környékén túrázni, mivel útközben megannyi természeti szépséggel találkozhatnak.

216438684_507199893696608_4871834487495256645_n

SZálka

Szálka, Tolna megyében, a szekszárdi dombvidék déli részén található. Mesterséges tó, mely ma a falu legkedveltebb kirándulóhelye. Az emberek szívesen használják strandolásra, sátrazásra vagy horgászásra. A falu két völgyben fekszik, hosszan elnyúló V alakot formázva. Az erdő és a tó nagyszerű mikroklímát nyújtanak a falunak. Az erdős részeiben sokféle vad található, különösen szarvasállománya híres.